Gratis, populært søkort lukket

Foto: Henrik Zimmermann

Strid om prisen på rettigheder har fået Krak til at droppe et tilbud om at tilbyde gratis søkort til deres brugere af apps og hjemmesider.

I løbet af de sidste år har de gratis søkort ifølge selskabet bag været en succes  – og har blandt andet været brugt af dykkere, der har ville planlægge dyk hjemme fra skrivebordet. Firmaet bag Krak – Eniro – har ikke kunnet blive enige med Geodatastyrelsen om en pris på de bagvedliggende data, og har derfor indtil videre opgivet tjenesten. Det oplyser Eniro til Sportsdykkeren.

Selskabet tilbyder dog stadig brugerne at se gratis søkort fra svenske og norske farvande. De nordiske søkort kan blandt andet ses på kart.gulesider.no, hvor der vælges søkort i menuen til højre.

 

Læs også

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]