Dykker på rekorddybde med rebreather

Den britiske dykker Will Goodman har gennemført et teknisk dyk på mere end 290 meters dybde med en hellukket rebreather som luftkilde.

Dykket blev gennemført den 26. marts i Indonesien, og var kulminationen på mere end ét års forberedelse. Dykket var sandsynligvis dybere end 290 meter – men det var på denne dybde, at den sidste af Goodmans dykkercomputere opgav at følge med. Selv vurderer han overfor det britiske magasin Sportsdiver, at han kom længere ned end 300 meter.

Dykket tog 9 timer og 57 minutter, og selvom både han og hans hold alle havde det godt, da de nåede overfladen, var dykket præget af alvorlige problemer med kramper og nitrogennarkose under opstigningen.

Will Goodman er også indehaver af verdensrekorden for det længste dyk nogensinde. Det dyk blev gennemført i 2010, og varede mere end 48 timer.

 Du kan se en video med forberedelser til dykket her: http://www.youtube.com/watch?v=BAuE8kmdgxo

Læs også

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]

Dykning og havet

Flotte resultater ved VM

De danske deltagere ved VM i Fridykning i Beograd i juni måned gjorde en gæv indsats, og leverede fine resultater for deltagelsen. Især Anna-Marie Christiansen (på billedet til venstre) og Anette Rafen Ottzen (til højre) […]