Understrøm udløste redningsaktion

Foto: Forsvaret / Helicopter Wing Karup.
Foto: Forsvaret / Helicopter Wing Karup.

En voldsom understrøm udløste i første weekend af påsken en storstilet redningsaktion efter 7 dykkere i Øresund.

Dykkerne, der har tilknytning til et dykkercenter i Roskilde, udnyttede et af årets første forårsweekender til at gennemføre et båddyk syd for Ven. Dykket udviklede sig dog til en grim oplevelse for bådens besætning, da dykkerne ikke kom op af vandet igen på det aftalte tidspunkt.

Selvom ulykken skete på svensk søterritorium blev SOK alarmeret, da længere tids søgning i overfladen ikke gav resultater. SOK sendte to marinefartøjer og en redningshelikopter, og helikopteren lokaliserede hurtigt de savnede dykkere – der alle var i god behold.

Dykkerne selv fortæller på facebook, at en lumsk understrøm ført dem hele 4 kilometer væk fra det aftalte udgangspunkt. Forholdsvis høj søgang havde forhindret visuel kontakt med dykkernes overfladebøjer.

Læs også

Dykning og havet

Stor guldskat fundet i vrag

Skattejægerne fra Odyssey Marine Exploration har endnu engang fundet en stor guldskat i et historisk vrag. Det oplyser Jyllands-Posten. Fundet er gjort i vraget af SS Central America, der gik ned i en orkan langs […]