Historisk vrag fundet nær nationalt ikon

Foto: NOAA
Foto: NOAA

Vraget af et 125 år gammelt skib er blevet fundet nær Golden Gate-broen i San Francisco-bugten. Det oplyser den amerikanske statslige organisation for oceaniske og atmosfæriske forhold, NOAA.

Der er tale om vraget af City of Chester, et dampdrevet skib af jern og metal, der sank efter at være blevet påsejlet i tæt tåge den 22. august 1888. 13 omkom ved forliset.

Fundet blev gjort af forskere fra NOAA ved et tilfælde. De var egentlig på jagt efter vraget af et norsk fragtskib, der gik ned i området i 1952.

Vraget ligger på 65 meters dybde, og er angiveligt i god stand.

Læs mere hos NOAA: kortlink.dk/e7uk

Læs også

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]