Se vild video: Dykker overfaldet under vandet

Foto: Henrik Zimmermann

En langvarig kamp mellem miljøforkæmpere og indsamlere af akvariefisk endte i denne uge med et fysisk overfald på 15 meters dybde.

Det oplyser en række internationale medier.

Episoden fandt sted ud for Hawaii, og er ifølge HawaiiNewsNow kulminationen på en eskalerende strid om bevarelse af sårbare rev i området.

Hele scenen blev optaget på video. Her kan man se en knivbevæbnet akvariefisk-samler svømme hen til miljøforkæmperen Rene Umberger fra organisationen Snorkel Bob Foundation. Selvom Umberger forsøger at svømme væk, indhentes hun af fiske-samleren, der resolut river hendes regulator ud af munden på hende. Efterfølgende truer han hende angiveligt med sin kniv.

Rene Umberger har meldt episoden til politiet, der netop nu efterforsker sagen. Ifølge myndighederne er sagen dog ikke så klar, som den kan se ud. Rene Umberger havde nemlig før overfaldet optrådt stærkt provokerende overfor fiskesamlerne, oplyser HawaiiNewsNow.

Se den vilde video via dette link: kortlink.dk/eb8s

 

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]