Hvidhajer strømmer mod danske farvande

Der er efter alt at dømme hvidhajer på vej mod Danmark. Det skriver Metroxpress.

De senere år er klumpfisk og andre fisk fra Middelhavet nemlig blevet stadig mere almindelige i danske farvande, og kurator og dyreafdelingsleder på Den Blå Planet, Lars Olsen tror sagtens, at hajen allerede kan være at finde i de danske farvande.

Blandt andet mener mange, at en haj blev optaget på videokamera i Nordsøen i 2008 under arbejde med en undervandsrobot på en boreplatform.

Lars Olsen understreger dog overfor avisen, at der kun kan findes enkelte strejfere og ikke en decideret bestand herhjemme.

Eksperter opfordrer dog danske vandhunde til at have mere respekt for havet end de dyr, der lever i det. Der sker nemlig meget sjældent hajangreb på verdensplan, mens eksempelvis badeulykker er ret almindelige.

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]