Kunstige stenrev skal trække dykkere til Storebælt

Foto: Sportsdykkeren

Korsør eller måske Skælskør skal være det nye dykkerparadis i Danmark.

Det mener politikerne i Slagelse Kommune, der netop har besluttet at bruge 150.000 kroner på en forundersøgelse, der skal bane vej for en række nye, kunstige stenrev langs den sjællandske Storebæltskyst i kommunen.

Det skriver netavisen sn.dk.

Håbet er, at de kunstige rev i kraft af tilstrømmende dykkere kan være med til at skabe ekstra job i kommunen – og samtidig at revene kan skabe gode vækststeder for fiskeynglen i bæltet.

Politikerne forestiller sig desuden, at et skibsvrag eller to kan indgå i projektet, der efter planen skal betales af midler fra fonde og EU.

Læs mere her: kortlink.dk/ek36

 

Læs også

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]