Cousteaus barnebarn afslutter månedlangt dyk

Foto: Henrik Zimmermann

Jacques-Yves Cousteaus barnebarn, 51-årige Fabien Cousteau, har gået bedstefaderen i bedene, og har gennemført et 31 dage langt dyk i et undervands-habitat ud for Floridas kyst. Alt gik godt undervejs. Det oplyser nyhedsbureauet AP.

Det lange dyk foregik i habitatet Aquarius Reef Base, og blev gennemført som et PR-stunt for dykkersporten og oplysningsprojekt om klimaforandringer i havet.

Selvom man bor på ca 20 meters dybde, og trykket indendørs er på 3 bar, så betyder det dog ikke, at man skal undvære strøm eller internet. Og netop internettet var faktisk meget vigtigt, da det blev brugt til at gennemføre fjernundervisning af klasser over hele kloden under dykket.

Desuden blev der på ekspeditionen optaget en 3D IMAX film, og gennemført en række medicinske eksperimenter, der skal give os en bedre viden om mætningsdykning.

Læs også

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]

Dykning og havet

Stor guldskat fundet i vrag

Skattejægerne fra Odyssey Marine Exploration har endnu engang fundet en stor guldskat i et historisk vrag. Det oplyser Jyllands-Posten. Fundet er gjort i vraget af SS Central America, der gik ned i en orkan langs […]