NASA bag grænseoverskridende dykker-eksperiment

Foto: Henrik Zimmermann

Som led i forberedelserne til at gennemføre lange rum-missioner har NASA gennemført en række længere ophold under vandet – uden direkte kommunikation til overfladen.

Det oplyser netavisen space.com.

Det nye i eksperimentet er, at al kommunikation med overfladen var 10 minutter forsinket, sådan at man ikke kunne gennemføre en normal samtale.

Forsøget er blevet gentaget flere gange i løbet af sommeren og sensommeren.

‘Astronauterne’ i eksperimentet har som led i NEEMO-18-projektet boet op til 4 mand på en base ud for Floridas kyst i en uges tid af gangen. Her har de skulle leve og foretage en række videnskabelige eksperimenter og ‘rumvandringer’ med udgangspunkt i deres base, der ligger på 19 meters dybde.

Eksperimentet er endnu ikke slut. De foreløbige erfaringer antyder dog, at det vil være en god ide at adskille de videnskabelige funktioner fra mere praktiske opgaver som eksempelvis rumvandringer.

 

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]