6500 år gammel båd fundet på havbunden ved Askø

Dykkere arbejder på at udgrave en stenalderboplads ved Askø. Her har de fundet en 6.500 år gammel båd. Foto: Søren Kiehn.
Dykkere arbejder på at udgrave en stenalderboplads ved Askø. Her har de fundet en 6.500 år gammel båd. Foto: Søren Kiehn.

Resterne af en gammel stammebåd fra stenalderen er blevet fundet ved Askø nord for Lolland.

Her har dykker-arkæologer fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde i tre uger i sensommeren arbejdet på at afdække resterne af en stenalderboplads på havbunden, der dengang har ligget på Askøs kystlinje. Det oplyser Politiken.

Ifølge museet er fundet af båden meget sjældent, da den, mens den har været i brug, er gået i stykker, og dernæst er blevet repareret. I dag er bådens tilstand dog ikke god – de mange år i vandet har gjort den blød som smør.

I forbindelse med udgravningen er der også gjort rige fund af finteværktøj omkring bopladsen.

Læs mere hos Politiken: kortlink.dk/etmx

Foto: Søren Kiehn.

Læs også

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]