Dykkerklub finder spor efter forsvundne svenskere

Foto: NOAA
Foto: NOAA

Dykkerklubben Kon-Tiki har fundet og dokumenteret endnu et fund i forbindelse med vragene af ‘Svenskerne’, der gik ned efter træfningen i Køge Bugt i 1710. Det oplyser klubben i deres medlemsblad.

I træfningen i 1710 gik også det danske linjeskib Dannebroge tabt.

På en dykkertur den 24. maj fandt dykkere fra Kon-Tiki en tydeligt forarbejdet planke på 4,5 meters dybde på havbunden. Fundet blev gjort på en position, som på forhånd af arkæologer var udpeget som interessant.

Vikingeskibsmuseet vil nu granske billederne og afgøre, hvad der skal ske med sagen.

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]