Dykkerklub finder spor efter forsvundne svenskere

Foto: NOAA
Foto: NOAA

Dykkerklubben Kon-Tiki har fundet og dokumenteret endnu et fund i forbindelse med vragene af ‘Svenskerne’, der gik ned efter træfningen i Køge Bugt i 1710. Det oplyser klubben i deres medlemsblad.

I træfningen i 1710 gik også det danske linjeskib Dannebroge tabt.

På en dykkertur den 24. maj fandt dykkere fra Kon-Tiki en tydeligt forarbejdet planke på 4,5 meters dybde på havbunden. Fundet blev gjort på en position, som på forhånd af arkæologer var udpeget som interessant.

Vikingeskibsmuseet vil nu granske billederne og afgøre, hvad der skal ske med sagen.

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Dykning og havet

Sportsdykkeren er på vej

Sportsdykkeren 1-2018 af uddeles til alle medlemmer af Dansk Sportsdykker Forbund i dagene efter påske. Ud over nyheder og nyt grej, så kan du blandt andet læse om kvindedykkernetværket Female Divers in Denmark, om beredskabet, […]