Verdensrekorden er hjemme: Egyptisk dykker når 350 meters dybde

Billede fra H2o Divers Dahab
Billede fra H2o Divers Dahab

Den egyptiske ekstremdykker Ahmed Gabr sikrede sig torsdag aften verdensrekorden for det dybeste flaskedyk nogensinde, da han nåede 350 meter, og kom velbeholden tilbage mod overfladen.

Det oplyser teamet bag dykkeren på hans Facebookprofil, hvor de også erklærer en plads i Guinness Rekordbog for sikker.

Hidtil har sydafrikaneren Nuno Gomes været indehaver af rekorden efter et dyk til 318 meter, men den rekord blev altså slået med en betydelig margin torsdag.

Forud for rekordforsøget har holdet gennemført et omfattende arbejde med forberedelser og træningsdyk – et arbejde som Sportsdykkeren har omtalt flere gange.

Under dykket blev anvendt en lang række forskellige luftblandinger, og Ahmed Gabr måtte da også skifte flaskesæt flere gange under dykket.

Billede fra H2o Divers, Dahab.

Læs også

Dykning og havet

Flotte resultater ved VM

De danske deltagere ved VM i Fridykning i Beograd i juni måned gjorde en gæv indsats, og leverede fine resultater for deltagelsen. Især Anna-Marie Christiansen (på billedet til venstre) og Anette Rafen Ottzen (til højre) […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]