Krydstogtskib smadrede koralrev – sportsdykkere rydder op

Foto: Henrik Zimmermann

Et af de måske flotteste koralrev på de britiske Cayman Islands har fået alvorlige skader, efter et krydstogtskib i slutningen af august kastede anker ved øerne.

Det er revet Magic Reef, der blev ramt – det store skibs anker flåede mere end 100 kvadratmeter af det skrøbelige koralrev op, oplyser compasscayman.com. Revet regnes for at være et af de flotteste ved Cayman Islands, og ligger bekvemt på mellem 20 og 40 meters dybde og indenfor rækkevidde af en række af øernes dykkercentre.

Dykkercentrene og en større gruppe sportsdykkere har dog nu kastet sig ind i kampen om at rydde op på revet.

Mere end 250 dyk er indtil videre blevet gennemført i et forsøg på at redde de levende dele af koralrevet, så revet bedre kan komme sig. Indtil nu har op mod fire ton død koral dog måtte fjernes fra stedet.

Den frivillige indsats har stor opmærksomhed på øerne, hvilket øger håbet for at en langvarig bevaringsindsats af revet.

Koralrevet er beskyttet område, og der er derfor nu indledt en retslig undersøgelse forløbet  – både mod både ejeren af krydstogtskibet, og den lods, der havde kommandoen, da ankeret blev kastet.

Læs mere her: kortlink.dk/f3e6

 

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Dykning og havet

Flotte resultater ved VM

De danske deltagere ved VM i Fridykning i Beograd i juni måned gjorde en gæv indsats, og leverede fine resultater for deltagelsen. Især Anna-Marie Christiansen (på billedet til venstre) og Anette Rafen Ottzen (til højre) […]