73 dage langt dyk skal gøre unge klogere på havet

Foto: Sportsdykkeren

– Vi slår verdensrekorden for det længste ophold under havets overflade – og vi underviser samtidig ungdommen i livet omkring revet.

Sådan er filosofien for den amerikanske professor i biologi Bruce Cantrell, der sammen med instruktøren Jessica Fain har besluttet sig for at opholde sig hele 73 dage under havet. Det vil indbringe de to verdensrekorden for det længste dyk nogensinde. Samtidig skal de gennemføre et undervisningsprojekt for amerikanske highschoolelever om livet på det nærliggende koralrev.

Bruce Cantrell og Jessica Fain er under dykket indkvarteret på undervandshabitatet Jules Undersea Lodge ved Florida. Habitatet fungerer normalt som et hotel på 8 meters dybde med fri adgang gennem gulvet til det omkringliggende hav – men er altså optaget indtil 15 december, hvor de to planlægger at komme op til overfladen igen.

Den hidtidige verdensrekord for det længste dyk tilhører ifølge holdet bag i dag dykkeren Richard Presley, der i 1992 afsluttede et 60 dage langt dyk.

Du kan følge undervisningen fra projektet Classroom under the sea her: kortlink.dk/f3e8

 

Læs også

Dykning og havet

Sportsdykkeren er på vej

Sportsdykkeren 1-2018 af uddeles til alle medlemmer af Dansk Sportsdykker Forbund i dagene efter påske. Ud over nyheder og nyt grej, så kan du blandt andet læse om kvindedykkernetværket Female Divers in Denmark, om beredskabet, […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]