Giver tilladelse til nye dødshuller i Køge Bugt

Naturstyrelsen har givet NCC tilladelse til udvide sandsugningen i et område af Køge Bugt.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tilladelsen giver NCC tilladelse til at suge 4,8 millioner kubikmeter sand op fra havbunden. Det svarer til 10 propfyldte supertankere med sand.

En miljøvurdering af stedet viser, at der i det eksisterende indvindingsområde, der nu udvides, er fyldt med sugehuller fra sandsugning. Hele 60 procent af havbunden består af hullerne – og det betyder, at der ikke er normalt liv i området, vurderer havbiolog og chef for Øresundsakvariet Jens P. Jeppesen overfor avisen.

– Sugehullerne er den rene død. Der er ingen strøm i hullerne, og derfor samler der sig masser af dødt materiale, som tager alt ilten og dræber dyrelivet, siger han.

Sandet fra havbunden skal bruges i forbindelse med byggerier på land.

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]