Giver tilladelse til nye dødshuller i Køge Bugt

Naturstyrelsen har givet NCC tilladelse til udvide sandsugningen i et område af Køge Bugt.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tilladelsen giver NCC tilladelse til at suge 4,8 millioner kubikmeter sand op fra havbunden. Det svarer til 10 propfyldte supertankere med sand.

En miljøvurdering af stedet viser, at der i det eksisterende indvindingsområde, der nu udvides, er fyldt med sugehuller fra sandsugning. Hele 60 procent af havbunden består af hullerne – og det betyder, at der ikke er normalt liv i området, vurderer havbiolog og chef for Øresundsakvariet Jens P. Jeppesen overfor avisen.

– Sugehullerne er den rene død. Der er ingen strøm i hullerne, og derfor samler der sig masser af dødt materiale, som tager alt ilten og dræber dyrelivet, siger han.

Sandet fra havbunden skal bruges i forbindelse med byggerier på land.

Læs også

Dykning og havet

Flotte resultater ved VM

De danske deltagere ved VM i Fridykning i Beograd i juni måned gjorde en gæv indsats, og leverede fine resultater for deltagelsen. Især Anna-Marie Christiansen (på billedet til venstre) og Anette Rafen Ottzen (til højre) […]

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]