Giver tilladelse til nye dødshuller i Køge Bugt

Naturstyrelsen har givet NCC tilladelse til udvide sandsugningen i et område af Køge Bugt.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tilladelsen giver NCC tilladelse til at suge 4,8 millioner kubikmeter sand op fra havbunden. Det svarer til 10 propfyldte supertankere med sand.

En miljøvurdering af stedet viser, at der i det eksisterende indvindingsområde, der nu udvides, er fyldt med sugehuller fra sandsugning. Hele 60 procent af havbunden består af hullerne – og det betyder, at der ikke er normalt liv i området, vurderer havbiolog og chef for Øresundsakvariet Jens P. Jeppesen overfor avisen.

– Sugehullerne er den rene død. Der er ingen strøm i hullerne, og derfor samler der sig masser af dødt materiale, som tager alt ilten og dræber dyrelivet, siger han.

Sandet fra havbunden skal bruges i forbindelse med byggerier på land.

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]