Bjærger kanon fra berygtet sørøverskib

Foto: Henrik Zimmermann

Dykkere har fundet to kanoner og bjærget den ene fra vraget af den kendte pirat Sortskægs skib. Det oplyser flere amerikanske medier.

Piraten Edward Teach blev berygtet under navnet Sortskæg. Hans skib Queen Anne’s Revenge blev fundet i 1996 ud for North Carolina i USA. Det sank i 1717 – fem måneder før piraten selv mødte sit endeligt.

Queen Anne’s Revenge ligger på otte meters dybde, og er ikke specielt godt bevaret. Arkæologer har dog gjort mange fund i vraget, der er med til at fortælle om hverdagen på skibet, der før sin kapring sejlede som fransk slaveskib.

Vraget af sørøverskibet er i dag en turistdestination, hvor man mod betaling af en afgift til myndighederne kan få lov til at se vraget med egne øjne.

Billede: Sortskæg i sin sidste kamp. Malet af Jean Leon Gerome Ferris.

 

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]