Rigmand dropper superubåd

Foto: Henrik Zimmermann

Den britiske rigmand Richard Branson har droppet sit ambitiøse projekt om at bygge en helt ny type ubåd, der skulle rejse til oceanernes aller dybeste kløfter.

Det skriver netavisen The Telegraph.

Richard Branson vil i stedet koncentrere sine kræfter om projektet Virgin Galactic, der trods en alvorlig ulykke i oktober arbejder på at sende almindelige mennesker på rejser til rummet.

Ubådsprojektet Virgin Oceanic’s DeepFlight Challenger blev præsenteret i 2011. Det skulle som rumprojektets fætter bringe mennesker til havets dyb ved konkret at besøge de fem dybeste steder i de fem verdenshave på kun to år.

Omdrejningspunktet var en helt speciel ubåd, der mest af alt kan sammenlignes med et fly, der fløj under havet. Ubåden skulle senere udbydes til salg blandt dollar-millionærer – men både ekspeditionen og udviklingen af ubåden er altså skrottet, bekræfter Virgin overfor avisen.

Det skulle angiveligt være problemer med glasset i ubåden, der er årsagen til projektets forlis. Kort fortalt, så begyndte det at krakelere på store dybder, oplyses det.

Læs mere her: kortlink.dk/fkez

 

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]