Gymnasier satser på dykning og livet under havet

Foto: Henrik Zimmermann

Tiden, hvor man skulle vælge mellem en sproglig og matematisk studieretning på gymnasierne er slut.

I sommeren 2015 slår mindst to danske gymnasier op for en ny marinbiologisk studieretning, der tager udgangspunkt i livet under havet.

Bag initiativerne står Rødkilde Gymnasium i Vejle og HTX Ishøj.

Undervejs i uddannelserne vil eleverne få mulighed for at tage et dykkercertifikat, og undervisningen i eksempelvis biologi, idræt og kemi tage udgangspunkt i marinbiologiske problemstillinger.

Fælles for de to uddannelser er, at at de er oprettet i samarbejde med universiteter, og at eleverne kommer til at tage direkte del i forskningsarbejde.

På Rødkilde Gymnasium findes allerede en gruppe på tyve elever, som ved siden af – og ind imellem også i stedet for – den almindelige undervisning arbejder med marinbiologi.

Læs mere om studieretningen på Rødkilde Gymnasium her: kortlink.dk/g52s

Læs mere om studieretningen hos HTX Ishøj her: kortlink.dk/g52t

Læs også

Dykning og havet

Sportsdykkeren er på vej

Sportsdykkeren 1-2018 af uddeles til alle medlemmer af Dansk Sportsdykker Forbund i dagene efter påske. Ud over nyheder og nyt grej, så kan du blandt andet læse om kvindedykkernetværket Female Divers in Denmark, om beredskabet, […]

Dykning og havet

Flotte resultater ved VM

De danske deltagere ved VM i Fridykning i Beograd i juni måned gjorde en gæv indsats, og leverede fine resultater for deltagelsen. Især Anna-Marie Christiansen (på billedet til venstre) og Anette Rafen Ottzen (til højre) […]