Dykkere finder tysk ubåd ved Jyllands vestkyst

Foto: NOAA
Foto: NOAA

Dykkere fra JD Contractors har fundet en tysk ubåd, der blev sænket med mand og mus tilbage i 1918 – kun to uger før krigen sluttede. 40 mand omkom.

Fundet blev gjort i nordsøen, skriver Lemvig Folkeblad.

Fundet blev gjort, da dykkerne var på togt for at finde fund til det nye marinemuseum Sea War Museum, der til sommer åbnes i Thyborøn.

Bag JD Contractors står den tidligere sportsdykker Gert Normann Andersen, der også har været en nøglekraft i udgravningerne af de britiske linjeskibe St. George og Defence og en lang række andre danske vrag. Han er en af initiativtagerne til det nye museum i Thyborøn.

Indtil nu har det ikke været kendt præcist hvor ubåden befandt sig.

Dykkerne bjærgede i forbindelse med fundet ubådens ventil – forløberen for periskopet – fra vraget. Selve vraget blev dog ikke berørt, da det betragtes som en gravplads.

Læs mere her: kortlink.dk/gqx2

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]