Bjærger alter fra 2000 år gammelt skibsvrag

Foto: Henrik Zimmermann

En gruppe dykkere og undervandsarkæologer fra Global Underwater Explorers (GUE) har bjærget et alter fra et omkring 2.000 år gammelt skibsvrag ved Sicilien. Det oplyser International Business Times.

Alteret er et offer-alter, der mest af alt ligner et forvokset fuglebad. Det blev brugt til blodofringer i antikken, og det er unikt, fordi det blev fundet ombord på et græsk handelsskib, som man mener sejlede i rutefart mellem Rom og Karthago. Hidtil har man ikke anset den slags religiøse genstande som handelsvarer.

Skibet blev fundet i 2010, men da det ligger på hele 130 meters dybde har det krævet både en specialbygget ubåd og veludrustede dykkere at komme helt ned til vraget.

Fundet blev gjort organisationens 2014-udgave af ‘Project Baseline Expedition’

Du kan se en flot video fra ekspeditionen her: kortlink.dk/ghgz

Læs også

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]

Dykning og havet

Stor guldskat fundet i vrag

Skattejægerne fra Odyssey Marine Exploration har endnu engang fundet en stor guldskat i et historisk vrag. Det oplyser Jyllands-Posten. Fundet er gjort i vraget af SS Central America, der gik ned i en orkan langs […]