Dykkere fandt menneskeknogler i dansk sø

En lægbensknogle, der stak op af søbunden blev det makabre fund, da de skærstorsdag i påsken var ude at dykke i Knudsø ved Skanderborg.

Fundet blev gjort på 20 meters dybde omkring 300 meter fra land.

Dykkerne kom fra N.O.W Dive Dykkercenter i Skanderborg, og da der kunne være tale om en kriminalsag valgte dykkerne at bjærge knoglen samt en hælknogle og en hofteskål fra liget.

Sagen blev via det lokale museum og politiet overdraget til Retsmedicinsk institut, hvor man stadig i slutningen af juni måned arbejder på at aldersbestemme knoglen.

– Det eneste vi med sikkerhed kan sige, er, at der er tale om gamle knogler – mere end 30-40 år gamle. Lige nu er vi ved at foretage en kulstof 14-analyse af fundet for at fastslå, om der er tale om et forhistorisk fund, siger museumsinspektør ved Skanderborg Museum, Ejvind Hertz, til Sportsdykkeren.

Hvis fundet er forhistorisk, så er det meget spændende, siger Ejvind Hertz.

– Museet arbejder i disse år på at udgrave en større offerplads ved Mossø få kilometer derfra, hvor en hel hær er blevet ofret inden for 50 år efter år 0. Det kunne være meget spændende, hvis dette fund stammer fra den samme tidsperiode, siger museumsinspektøren.

Museet venter, at dateringen af knoglen først vil være afsluttet ved juletid.

Læs også

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]