Privat vragmuseum åbnes i Thyborøn

Foto: Tårnet fra den engelske U-båd E-50. Foto: vragmus.dk

Det private vrag-museum Sea War Museum Jutland åbner officielt i Thyborøn den 15. september 2015. Det oplyser støtteforeningen bag museet til dens medlemmer. Museet tyvstartede dog allerede i juli ved at lukke de første gæster ind. Museet har Gert Normann fra JD-Contractor som primus motor.

Han har tidligere været drivkraft for udgravningerne af de britiske linjeskibe St. George og Defence og en lang række andre danske vrag, og har tidligere stået bag oprettelsen af Strandingsmuseet i Thyborøn.

Det nye museum fokuserer især på Jyllandsslaget, der stadig regnes som historiens største søslag. I forbindelse med museet vil der blive oprettet en mindepark for slagets knap 9.000 ofre.

Læs mere på foreningens hjemmeside: vragmus.dk

 

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel.