Dårligt vejr skaber problemer for Dykker Event: Gammel færge skal redde festen

Ærøsund. Pressefoto bruges med tilladelse fra TV ØST.
Ærøsund. Pressefoto bruges med tilladelse fra TV ØST.

I sidste øjeblik bliver en række af dykkene til Dykker Event 2015 den 12. september 2015 flyttet fra Nyborg Havn til Ballen ved Svendborg.

– Vejrudsigten gør, at vi er nødt til at droppe de annoncerede dyk i Storebælt, og vi må i stedet dykke fra Ballen på den sænkede færge Ærøsund og Torpedobådene, der begge ligger i farvandet omkring Ballen, siger medarrangør af Dykker Event 2015, Pia Borneland, sent fredag aften til Sportsdykkeren.

Dykkerne til Dykker Event 2015 skal dog fortsat møde op i Nyborg og tjekke ind til arrangementet, før de skal køre til Ballen havn, hvor bådene ligger til.

M/F Ærøsund II, som færgen rettelig hedder, blev sænket ud for Ballen Havn den 5. oktober 2014, og har siden tiltrukket sig mange dykkeres opmærksomhed. Færgen byder på dyk på mellem 6 og 19 meters dybde.

Torpedobådene er fire tyske torpedobåde, der blev sænket af tyskerne i timerne efter kapitulationen efter Anden Verdenskrig i 1945. Vragene ligger på mellem 9 og 12 meters dybde.

Årsagen til flytningen af dykkeraktiviteterne på Dykker Event 2015 er østenvinden, der i løbet af lørdagen gradvist tager til, og i Storebælt vil nå 10 m/s.

De øvrige aktiviteter til Dykker Event gennemføres i øvrigt som planlagt, oplyses det.

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]