Dårligt vejr skaber problemer for Dykker Event: Gammel færge skal redde festen

Ærøsund. Pressefoto bruges med tilladelse fra TV ØST.
Ærøsund. Pressefoto bruges med tilladelse fra TV ØST.

I sidste øjeblik bliver en række af dykkene til Dykker Event 2015 den 12. september 2015 flyttet fra Nyborg Havn til Ballen ved Svendborg.

– Vejrudsigten gør, at vi er nødt til at droppe de annoncerede dyk i Storebælt, og vi må i stedet dykke fra Ballen på den sænkede færge Ærøsund og Torpedobådene, der begge ligger i farvandet omkring Ballen, siger medarrangør af Dykker Event 2015, Pia Borneland, sent fredag aften til Sportsdykkeren.

Dykkerne til Dykker Event 2015 skal dog fortsat møde op i Nyborg og tjekke ind til arrangementet, før de skal køre til Ballen havn, hvor bådene ligger til.

M/F Ærøsund II, som færgen rettelig hedder, blev sænket ud for Ballen Havn den 5. oktober 2014, og har siden tiltrukket sig mange dykkeres opmærksomhed. Færgen byder på dyk på mellem 6 og 19 meters dybde.

Torpedobådene er fire tyske torpedobåde, der blev sænket af tyskerne i timerne efter kapitulationen efter Anden Verdenskrig i 1945. Vragene ligger på mellem 9 og 12 meters dybde.

Årsagen til flytningen af dykkeraktiviteterne på Dykker Event 2015 er østenvinden, der i løbet af lørdagen gradvist tager til, og i Storebælt vil nå 10 m/s.

De øvrige aktiviteter til Dykker Event gennemføres i øvrigt som planlagt, oplyses det.

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]