Nordmænd frygter plyndring af historisk atom-vrag

Færgen Hydro. Arkivfoto.Foto: Anders Beer Wilse
Færgen Hydro. Arkivfoto. Foto: Anders Beer Wilse

Mystisk sejlads i nattetimerne og udlægning af bøjer på Tinnsjøen ved den norske by Rjukan i Telemarken får nu myndighederne til at frygte, at et historisk skibsvrag i søen udsættes for plyndring af dykkere. Det oplyser NRK.

Det er vraget af færgen D/F Hydro, der blev sænket af sabotører den 19. februar 1944 sammen med en last af tungt vand til Nazitysklands atomprogram. 18 mand omkom ved sænkningen.

Vraget er sammen med de resterende dele af tungtvandsværket i Rjukan erklæret som verdensarv.

Dyk ved vraget kompliceres dog at den meget store dybde i søen. Færgen befinder sig således på omkring 440 meters dybde.

Læs mere her: kortlink.dk/hmqc

Læs også

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]