Skatteskib med milliarder i guldmønter fundet ved Sydamerika

Maleri: Samuel Scott
Maleri: Samuel Scott

Et af de mest rygteomspundne skatteskibe er tilsyneladende blevet fundet ud for Colombias kyst mod det caribiske hav.

Der er tale om galionen San José, der sant med 600 mænd ombord med alle sine skatte efter en træfning med britiske krigsskibe i 1708. Kun 11 mænd overlevede.

Skibet ligger på omkring 200 meters dybde, og skulle være i dårlig forfatning.

Allerede i 1981 hævdede et amerikansk skattejæger-firma, at de havde fundet skibet, men det blev dengang ikke bekræftet eller udgravet, men endte i stedet som centrum i en lang række retssager mellem Columbias regering og skattejægerne i både USA og Columbia.

Denne gang står Columbias Søværn dog for lokaliseringen og identifikationen af vraget, der menes at have en last, hvor guldværdien alene i danske nutidskroner er 4,5 milliarder værd.

Columbias regering har ikke meldt ud, hvad der skal ske med de store rigdomme, men kommentarer på Twitter fra landets præsident antyder, at i hvert fald dele af skatten skal sælges for at styrke landets økonomi.

Læs mere her: kortlink.dk/k6mc

 

Foto – maleri af Samuel Scott

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]