Dansk dykning ældre end demokratiet

Foto: Sportsdykkeren

Danmark fik sin første dykkerdragt før den første grundlov. Og videnskabsmænd som H. C. Ørsted overværede nogle af de første dykninger i Københavns Havn.

Dykkehistorisk Selskab har gravet grundigt i historien bag dykkerdragten, der i 1834 blev udviklet af tvillingebrødrene Møller fra Varde.

Dragten var en halvdragt, hvor omkring halvdelen af kroppen var tryksat, og den blev ventileret med to slanger til overfladen. Selvom dragten virkede,så tyder intet dog på, at den blev en succes.

Brødrene kæmpede med alvorlige økonomiske problemer, og havde af samme grund vanskeligt ved at få patent på opfindelsen. Dragten blev dog anvendt til vragdykning ved Stevns.

Læs meget mere om dragten, historien bag, og den mystiske sygdom, som hjemsøgte en af dykkerne, i Dykkehistorisk Tidsskrift nr 55, årgang 2015.

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]