Dykkerklub uddanner gymnasieelever

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever.

– Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. Vores indtryk er, at de er både meget motiverede og meget dygtige, siger klubbens formand, Jan Christophersen, til Sportsdykkeren.

Gymnasieeleverne kommer fra CPH West, Uddannelsescenter København Vest, hvor de er pionerer med en særlig linje, der med sin sammensætning af fag er målrettet en fremtidig uddannelse til marinebiolog.

I alt 15 elever fra skolen deltager i uddannelsen i klubben.

– Det her projekt er en gevinst for alle parter. Vi giver med vores frivillige arbejde noget værdifuldt til de unge og til samfundet. Og samtidig så håber vi selvfølgelig, at eleverne vil fortsætte med dykningen, og indenfor de næste år også vil tage CMAS **, siger Jan Christophersen til Sportsdykkeren.

Klubben har indgået en samarbejdsaftale med uddannelsesstedet, der regulerer alle forholdene omkring dykning, giver eleverne et halvt års medlemsskab af dykkerklubben og blandt andet også kræver, at en af skolens lærere får en CMAS ** instruktøruddannelse.

Også på Rødkilde Gymnasium i Vejle findes en marinebiologisk linje.

 

tip os

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel.