Dykkerklub uddanner gymnasieelever

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever.

– Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. Vores indtryk er, at de er både meget motiverede og meget dygtige, siger klubbens formand, Jan Christophersen, til Sportsdykkeren.

Gymnasieeleverne kommer fra CPH West, Uddannelsescenter København Vest, hvor de er pionerer med en særlig linje, der med sin sammensætning af fag er målrettet en fremtidig uddannelse til marinebiolog.

I alt 15 elever fra skolen deltager i uddannelsen i klubben.

– Det her projekt er en gevinst for alle parter. Vi giver med vores frivillige arbejde noget værdifuldt til de unge og til samfundet. Og samtidig så håber vi selvfølgelig, at eleverne vil fortsætte med dykningen, og indenfor de næste år også vil tage CMAS **, siger Jan Christophersen til Sportsdykkeren.

Klubben har indgået en samarbejdsaftale med uddannelsesstedet, der regulerer alle forholdene omkring dykning, giver eleverne et halvt års medlemsskab af dykkerklubben og blandt andet også kræver, at en af skolens lærere får en CMAS ** instruktøruddannelse.

Også på Rødkilde Gymnasium i Vejle findes en marinebiologisk linje.

 

tip os

Læs også

Dykning og havet

Sportsdykkeren er på vej

Sportsdykkeren 1-2018 af uddeles til alle medlemmer af Dansk Sportsdykker Forbund i dagene efter påske. Ud over nyheder og nyt grej, så kan du blandt andet læse om kvindedykkernetværket Female Divers in Denmark, om beredskabet, […]