5.000 år gammelt mysterium skal udgraves ved Middelfart

Sådan ser en del af ottetals-anlægget ud i dag. Foto: Marine-Arkæologisk Gruppe
Sådan ser en del af ottetals-anlægget ud i dag. Foto: Marine-Arkæologisk Gruppe

Et mystisk anlæg af pæle i Gamborg Fjord syd for Middelfart skal nu udgraves.

Det oplyser Langelands Museum i en pressemeddelelse.

Der er tale om det såkaldte ottetals-anlæg, der i 2012 blev opdaget af dykkere fra Marine-Arkæologisk Gruppe i Fredericia, der rutinemæssigt undersøgte en nærliggende stenalderboplads.

Anlægget har siden udløst et større slagsmål mellem gruppen, Øhavsmuseet (det nuværende Langelands Museum) og Kulturarvsstyrelsen, fordi gruppen mente, at der ikke blev gjort nok for at undersøge dette og andre fund af træ fra stenalderen, som findes af sportsdykkere med arkæologisk interesse.

Nu har Slots- og Kulturstyrelsen imidlertid afsat 200.000 kroner af til en nærmere undersøgelse af anlægget, der er dateret til tiden mellem 2910 og 2860 fvt.

Undersøgelsen skal ledes af Langelands Museum.

Fototekst: Sådan ser en del af ottetals-anlægget ud i dag. Foto: Marine-Arkæologisk Gruppe

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]