Danskudviklet actionkamera snart en realitet

Pressefoto.
Pressefoto.

Det danskudviklede actionkamera Octospot Dive Camera, der er specialudviklet til dykkere, vil i løbet af kort tid komme på markedet i Danmark og udlandet.

Kameraet blev i juli måned præsenteret på Kickstarter, og opnåede fuld støtte allerede i løbet af ét døgn. Holdet havde ønsket et salg på 530.000kr danske kroner – men opnåede i løbet af første uge knap én million.  

Anderledes end andre kameraer

Kameraet udmærker sig til at være designet til at kunne betjenes til brug med klodsede dykkerhandsker, og kan uden særlige indpakninger klare sig helt ned til 300 meters dybde. Desuden har det indbygget billedstabilisering.

– Det er fantastisk, det er dejligt at kunne realisere sådan en ide, siger Martin Holmberg til Sportsdykkeren.

I butikkerne i 2017

De første kameraer vil blive sendt ud i november til dem, som har støttet projektet på Kickstarter, der er dog tale om en A-version, som er en prototype, og som senere vil blive erstattet af den endelige udgave i begyndelsen af 2017.

Kameraet ventes ligeledes at kunne købes i butikkerne i 2017.

Se mere på: www.octospot.com

Læs også

Dykning og havet

Stor guldskat fundet i vrag

Skattejægerne fra Odyssey Marine Exploration har endnu engang fundet en stor guldskat i et historisk vrag. Det oplyser Jyllands-Posten. Fundet er gjort i vraget af SS Central America, der gik ned i en orkan langs […]

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]