Dykkere hjælper videnskaben: App giver ny viden om havlivet ved Danmark

Appen kan let installeres. Her ses den på Google Play. Foto: Screenshot.

Hvad ser du egentlig i havet, når du dykker?

Det spørgsmål vil Verdensnaturfonden WWF rigtig gerne have dig til at besvare.

Og til det formål har de udviklet appen Opdag Havet, hvor de indsamler viden om tilstanden og den biologiske mangfoldighed i de danske havområder. WWF har til formålet udviklet en særlig app til indberetningen, og især flaskedykkere opfordres til at hjælpe til med indsamlingen af informationer.

Indsamlingen af data har rundet 3.000 indberetninger, og givet helt ny viden om eksempelvis udbredelsen af ribbegopler i Danmark, ligesom det har givet ny viden om udbredelsen af åle- og søgræs under havet – en indikator på rigtig god vandkvalitet.

Lige nu søger WWF dog også observationer af søanemoner og koraller som f.eks. søfjer, søstrå og dødningehåndkoraller.

Vil du hjælpe, så hedder appen Opdag Havet, og kan findes i både Google Play og Apples App store!

 

Foto: Noaa – Arkivfoto.

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]