Dykkere hjælper videnskaben: App giver ny viden om havlivet ved Danmark

Appen kan let installeres. Her ses den på Google Play. Foto: Screenshot.

Hvad ser du egentlig i havet, når du dykker?

Det spørgsmål vil Verdensnaturfonden WWF rigtig gerne have dig til at besvare.

Og til det formål har de udviklet appen Opdag Havet, hvor de indsamler viden om tilstanden og den biologiske mangfoldighed i de danske havområder. WWF har til formålet udviklet en særlig app til indberetningen, og især flaskedykkere opfordres til at hjælpe til med indsamlingen af informationer.

Indsamlingen af data har rundet 3.000 indberetninger, og givet helt ny viden om eksempelvis udbredelsen af ribbegopler i Danmark, ligesom det har givet ny viden om udbredelsen af åle- og søgræs under havet – en indikator på rigtig god vandkvalitet.

Lige nu søger WWF dog også observationer af søanemoner og koraller som f.eks. søfjer, søstrå og dødningehåndkoraller.

Vil du hjælpe, så hedder appen Opdag Havet, og kan findes i både Google Play og Apples App store!

 

Foto: Noaa – Arkivfoto.

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]