Vandsportscenter åbnet i Korsør

Korsør Vandsportscenter. Foto: Phillippa Maigaard
Korsør Vandsportscenter. Foto: Phillippa Maigaard

Der var hård vind til indvielsen, men siden har det nye vandsportscenter i den gamle færgehavn i Halskov i Korsør givet nye muligheder for både svømmere og dykkere.

Centeret blev indviet i starten af august måned efter flere års arbejde.

Slagelse Kommune har indtil videre brugt 11,5 millioner kroner på vandsportscentret – og kommunen forventer at investere mere i de kommende år for at forbedre mulighederne for blandt andet sportsdykkere.

Ud over stiger og et udspringstårn, så er der lavet WC- og badefaciliteter på stedet, der ligger omkring en times kørsel fra København.

Senest fik centeret i oktober måned tilføjet et kunstigt rev nær færgehavnen.

Revet lignede i overfladen mest af alt et overdimensioneret pindsvin  – med en masse lange plastikrør stikkende ud. Revet har kostet 150.000 kroner for kommunen, og det er udlagt, så det kan nås af både svømmede og dykkere med udgangspunkt i det nye vandsportscenter i Halsskov gamle færgehavn. Det skal skabe grobund for vegetation og levesteder for livet i havet.

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel.

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]