Suunto tilbagekalder PODS som følge af risiko for sprængning

Suunto tryk transmitter

I sidste nummer af Sportsdykkeren, havde der indsneget sig en fejl, idet den tilbagekaldelse Suunto foretager af tanktryksendere ikke omhandler firmware fejl men derimod fysisk fejl, der i to tilfælde har resulteret i, at det ydre hus (cover) har svigtet under regelmæssig tør trykprøvning.

Selvom det er ekstremt sjældent, udgør dette en potentiel risiko for skade som følge risikoen for sprængning.

Derfor tilbagekalder Suunto alle Wireless Tank Pressure Transmittere og POD’s. Begge de kendte hændelser skete med Suunto Wireless Tank Pressure Transmitter. Men da den mekaniske konstruktion af disse to produkter er meget ens, tilbagekalder Suunto også Tank POD’s som en sikkerhedsforanstaltning.

Suunto vil gratis inspicere og opgradere alle de berørte produkter via Suuntos servicenet. Firmaet opfordrer til, at man ikke benytter de berørte produkter, før de er blevet opgraderet.

Kontakt den lokale forhandler for flere informationer eller gå ind på www.suunto.com/recall for flere informationer.

Læs også

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel.