Dykkerdestination lukkes ned: Livsfarligt sted at svømme

Korsør Vandsportscenter. Foto: Phillippa Maigaard
Korsør Vandsportscenter. Foto: Phillippa Maigaard

Det ambitiøse vandsportscenter i den gamle færgehavn Halsskov ved Korsør er blevet lukket ned. Det er nemlig livsfarligt at svømme i det gamle havnebassin, har en ny dykkerundersøgelse afsløret. Det oplyser TV ØST.

Den første etape af det ambitiøse vandsportscenter til knap 12 millioner kroner blev sidste år indviet i havnen. Men nu har en undersøgelse vist, at de gamle spunsvægge i havnen er så nedbrudte, at det er forbundet med mulig livsfare at svømme i havnen: Bassinernes vægge kan ifølge en dykkerundersøgelse kollapse hvert øjeblik, og der er store jordfaldshuller på landjorden.

Havnen har det seneste års tid været stadig mere populært blandt dykkere, men aktiviteten ventes nu at falde.

Her kan der stadig svømmes

En del af pengene til vandsportscenteret blev investeret i et kunstigt rev, der kan findes uden for selve havnemolerne. Her er der naturligvis fortsat adgang fra stranden – men hovedparten af havnen vil nu blive hegnet ind, ligesom der skal advares med skilte.

Politikerne i Slagelse Kommune skal nu vurdere hvad der skal ske med havnen og vandsportscenteret. Skal havnen bringes i stand, så ventes det dog at koste mindst 20 millioner kroner.

Hele området omkring den gamle færgehavn har de seneste år henlagt som en ruin, der dog var ryddet omkring tre store, gule containere, der er det visuelle kendetegn på centeret. De er dog nu en del af det område, der er lukket for offentligheden. Det skulle dog stadig være adgang til de WC-faciliteter, der er etableret på havnen.

Herunder ses havnen, som den vises på Google Maps. Det er den indre del af havnen omkring den gamle færgehavn, der nu spærres af.

Læs også