Kæmpekort med vrag fra 1. Verdenskrig offentliggjort

Maritime Archaeology Trust
Foto: Maritime Archaeology Trust

Kort, billeder og position på mere end 1.000 skibsvrag er samlet og nu offentliggjort af den britiske Maritime Archaeology Trust under navnet “forgotten wrecks”. Det skriver BBC.

Der er tale om et omfattende arbejde, hvor vragene er blevet identificeret og samlet i et interaktivt kort sammen med blandt andet dykkervideoer, billeder, sidescan-sonar-billeder og meget andet fra især Den Engelske Kanal.

Arbejdet er i løbet af de seneste år blevet gennemført af mere end 400 frivillige – og her har dykkerne spillet en stor rolle i kortlægningen.

Læs mere her: map.forgottenwrecks.org/

Læs også

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]

Dykning og havet

Dykkerklub uddanner gymnasieelever

Frømandsklubben Nikon fra Ishøj ved København er dybt involveret uddannelsen af marinebiologisk specialiserede gymnasieelever. – Vi uddanner gymnasieeleverne til CMAS * dykkere, og vi lærer dem at dykke med nitrox og giver dem ekstra snorkel-undervisning. […]