Australien advarer mod havfruesvømning

Foto: Mehgan Heaney-Grier
Foto: Mehgan Heaney-Grier

Australske myndigheder slår nu alarm over et stadigt stigende antal drukneulykker blandt børn, der svømmer i havfruekostumer og med monofinne.

Det skriver australske ABC-News.

De seneste år er havfruesvømning blevet en stadig større sportsgren både internationalt og herhjemme, og dedikerede børnesæt med monofinner og svømmedragter i fuld figur er blevet et hit til mange børnefødselsdage.

Nu advarer myndighederne dog mod legetøjet til børn. De opfordrer kraftigt forældre til at sørge for, at børnene får uddannelse i svømning med monofinne før de slippes løs med legetøjet, som de mener også kan være af svingende kvalitet. Samtidig opfordrer de forældrene til at holde øje med deres børn, når de svømmer – et råd, der jo er almengyldigt i alle former for svømning og leg i vandet.

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]