Dansk fotograf vinder international pris

Foto: Rene B. Andersen.
Foto: Rene B. Andersen.

Den danske dykker og fotograf Rene B. Andersen har søndag aften vundet vragkategorien i den årets udgave af den prestigefyldte undervandsfoto-konkurrence Underwater Photographer of the Year.

– Det er vildt fedt, det er det største jeg har opnået indtil nu, siger han til Sportsdykkeren.

Billedet blev taget sidste år under et dyk på det britiske slagskib HMS Audacious, der sank efter at have stødt på en mine i 1. Verdenskrig. Vraget kan i dag ses ved Marlin Head ud for den irske kyst. Fotografiet viser skibets kanoner og kanontårnet.

– Jeg var vildt overrasket over, at jeg vandt. Jeg fik beskeden på email, og den havnede i spamfilteret, og lå der i dagevis før jeg opdagede den. Og selv da tog det lidt tid at få bekræftet, at jeg havde vundet prisen, siger han.

Screenshot fra UPIs hjemmeside søndag aften.

Alt i alt er der indsendt mere end 5.000 billeder til konkurrencen af fotografer i 67 lande.

– Det her er benzin på bålet til at prøve noget mere. Næste gang går det til kullen i Sverige. Det er ikke helt så dybt som ved irland. Og så regner jeg med at skulle dykke ved Åland til august, siger han.

Læs også

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]