UV-jagtstævne i Øresund er verdens største – og det skal vokse endnu mere

Øresundscuppen - Battle of Copenhagen
Øresundscuppen - Battle of Copenhagen

Øresundscuppen – Battle of Copenhagen, har de seneste år udviklet sig til at være en af verdens største UV-jagt konkurrencer. Og nu forbereder arrangørerne at lade stævnet vokse endnu mere.

Årets konkurrence er totalt udsolgt for overnattende – og kun deltagere med egen båd kan gøre sig håb om selv at deltage. Og med 109 tilmeldte er der tale om formentlig den største uv-jagt stævne i verden nogensinde.

– Det er helt vildt, hvor stor den her konkurrence er blevet. Selvom vi er 109 tilmeldte, så kunne vi godt være endnu flere med til konkurrencen, siger William Siefert, der er formand for UV-jagt udvalget under Dansk Sportsdykker Forbund.

Øresundscuppen afvikles i år den 4. maj. Konkurrencen har de seneste år haft base på Flakfortet, hvor der kun er plads til 50 overnattende gæster.

– Det betyder, at alle andre er dem med egen båd, der selv kan sørge for transport og overnatning. Det er dog stadig muligt at deltage – bare uden overnatning, siger William Siefert.

Han oplyser, at forbundets 5 gummibåde er indsat i konkurrencen, og at en række internationale hold desuden selv skaffer sig både.

Artiklen fortsætter under billedet

Mange deltagere fra hele verden

I år kommer der deltagere fra  Norge, Sverige, Finland, Danmark, Rusland, Polen, Letland, Frankrig, England, USA, New Zealand, Australien, Cuba, Italien og Spanien.

– Det er jo helt op til deltagerne, hvordan de vil transportere sig, og hvor lang tid de vil bruge på at sejle. Det eneste krav er, at man er tilbage inden de seks timers konkurrence er gået, siger William Siefert.

Der er tale om en konkurrence, hvor man kan deltage uden at have kvalificeret sig. Det betyder, at mange deltager, og i høj grad også er med for den sociale værdi af stævnet. Der er tre mand på hvert hold i samme båd og den ene skal på skift hele tiden være oppe i båden og holde øje med sine kammerater.

– Vi er stolte af den gode stemning og det høje niveau af hygge og kontakt mellem deltagerne, der er opbygget ved stævnet. Det er ret unikt. Normalt taler man ikke så meget med sine konkurrenter – men det er helt anderledes her, siger udvalgsformanden.

Der er fisk nok

Han oplyser, at man til næste år også har booket sig ind på det ny renoverede Middelgrundfort, så der er plads til alle. Her er der nemlig under den to-årige renovering blevet indrettet plads til, at op mod 500 deltagere vil kunne overnatte.

– Det bliver virkelig spændende, siger han.

Han understreger, at selvom emnet er godt til at lave vittigheder af, så er der ingen grund til at frygte for fiskebestandene i Øresund som en konsekvens af stævnet.

Der er nemlig sat et maksimum på antal af hver art. Så det bliver højst til omkring fem torsk og tre skrubber pr mand – hvis altså vejr og havguderne folder hånden over os igen i år.

– Vi tager ikke flere fisk op end en lille fiskekutter gør på en enkelt dag, siger han med et smil.


Den officielle invitation til stevnet

tip os

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]