Dykkersti ved Vestsjællands kyst skal lære børn at snorkle

En særlig sti til snorkeldykkere og andre, der er interesserede i at bruge stranden indvies i weekenden på den sjællandske vestkyst.

Stadig flere svømmehaller tillader ikke snorkeldykkere i at træne – men nu slår et nyt tilbud dørene op for at man kan lære at snorkle i åbent vand. Snorkelstien er at finde ved Næsby Strand på Sjælland, og indvies i weekenden den 3-4 august. Den er placeret mellem Korsør og Kalundborg – ikke langt fra vikingeringborgen Trelleborg i Slagelse Kommune.

Stien rummer blandt andet en statue af en sæl, og plancher på havbunden, der forklarer de svømmende, hvad de ser på ruten.

Bag ruten står foreningen Strandfestival, der sammen med Slagelse Sportsdykkerklub Pingvinerne har oprettet den lille sti, der er afmærket med bøjer.

– Vi vil rigtig gerne lave tiltag, der kan få flere ud til vandet her på Vestsjælland. De fleste kender strandene i Vestjylland. Men her har vi altså også noget at byde på, siger Susanne H. Andersen, der er koordinator for Strandfestivalens styregruppe.

Dybden på stien er cirka 1,5 meter, og er markeret med en snor, der går fra den ene post til den næste. Hver post er desuden markeret med en bøje og en GPS-markering.

Slagelse Kommune har de seneste år satset stadig mere på aktiviteter i havet og på dykning.

Kommunen har blandt andet tidligere etableret et kunstigt rev udenfor den gamle Halskov færgehavn, og der er tidligere blevet lavet dykkerkort over destinationerne i kommunen.

Håbet er at tiltrække flere dykkere til området – både fra kommunen og de øvrige kommuner på Sjælland.

Læs også