Gratis, populært søkort lukket

Foto: Henrik Zimmermann

Strid om prisen på rettigheder har fået Krak til at droppe et tilbud om at tilbyde gratis søkort til deres brugere af apps og hjemmesider.

I løbet af de sidste år har de gratis søkort ifølge selskabet bag været en succes  – og har blandt andet været brugt af dykkere, der har ville planlægge dyk hjemme fra skrivebordet. Firmaet bag Krak – Eniro – har ikke kunnet blive enige med Geodatastyrelsen om en pris på de bagvedliggende data, og har derfor indtil videre opgivet tjenesten. Det oplyser Eniro til Sportsdykkeren.

Selskabet tilbyder dog stadig brugerne at se gratis søkort fra svenske og norske farvande. De nordiske søkort kan blandt andet ses på kart.gulesider.no, hvor der vælges søkort i menuen til højre.

 

Læs også

Til sportsdykning.dk

Skribenter søges

Der mangler altid friske engagerede kræfter i Sportsdykkerens redaktion. Har du lyst til at være med i det spændende arbejde det er at producere Sportsdykkeren? Arbejdet med bladet giver skribenterne mulighed for at komme tæt […]