Krydstogtskib smadrede koralrev – sportsdykkere rydder op

Foto: Henrik Zimmermann

Et af de måske flotteste koralrev på de britiske Cayman Islands har fået alvorlige skader, efter et krydstogtskib i slutningen af august kastede anker ved øerne.

Det er revet Magic Reef, der blev ramt – det store skibs anker flåede mere end 100 kvadratmeter af det skrøbelige koralrev op, oplyser compasscayman.com. Revet regnes for at være et af de flotteste ved Cayman Islands, og ligger bekvemt på mellem 20 og 40 meters dybde og indenfor rækkevidde af en række af øernes dykkercentre.

Dykkercentrene og en større gruppe sportsdykkere har dog nu kastet sig ind i kampen om at rydde op på revet.

Mere end 250 dyk er indtil videre blevet gennemført i et forsøg på at redde de levende dele af koralrevet, så revet bedre kan komme sig. Indtil nu har op mod fire ton død koral dog måtte fjernes fra stedet.

Den frivillige indsats har stor opmærksomhed på øerne, hvilket øger håbet for at en langvarig bevaringsindsats af revet.

Koralrevet er beskyttet område, og der er derfor nu indledt en retslig undersøgelse forløbet  – både mod både ejeren af krydstogtskibet, og den lods, der havde kommandoen, da ankeret blev kastet.

Læs mere her: kortlink.dk/f3e6

 

Læs også

Dykning og havet

Havne skal rumme haver

Det kan måske blive lidt mere trængsel på havnene i Aalborg og Vesthimmerland i de kommende år. Aalborg og Vesthimmerland kommuner arbejder nemlig sammen med Limfjordsrådet på at anlægge særlige havhaver i havnene.  Det fortæller […]

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]