Dykkere skal hjælpe med at bygge bro ved Trykkerdammen

Broen ved Trykkerdammen i Helsingør. Foto: Martin Petersen
Broen ved Trykkerdammen i Helsingør. Foto: Martin Petersen

Naboerne til et af de mest populære dykkersteder på Sjælland beder nu dykkere om hjælp til at realisere drømmen om at bygge en 35 meter lang og 2,5 meter bred badebro.

Det er naboerne til Trykkerdammen ved Helsingør, der står bag planerne om at bygge broen, der ligger et af de steder, hvor det er lettest at finde dybde i Øresund.

Stedet er kendt for Padi-vraget, og en bro på stedet vil betyde lette adgangsforhold i vandet, og vil føre både almindelige badende og dykkere ud til vand midt på brystet og forbi de store sten, der er ved stranden.

Det vil koste op mod 400.000 kroner at bygge broen, og naboerne har indsamlet cirka halvdelen af pengene. De håber dog nu, at dykkerbutikker, dykkerklubber og andre i dykkermiljøet vil være med til at sponsorere projektet.

 

Artiklen er opdateret med nyt billede i februar 2018.

Læs også

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]