Privat vragmuseum åbnes i Thyborøn

Foto: Tårnet fra den engelske U-båd E-50. Foto: vragmus.dk

Det private vrag-museum Sea War Museum Jutland åbner officielt i Thyborøn den 15. september 2015. Det oplyser støtteforeningen bag museet til dens medlemmer. Museet tyvstartede dog allerede i juli ved at lukke de første gæster ind. Museet har Gert Normann fra JD-Contractor som primus motor.

Han har tidligere været drivkraft for udgravningerne af de britiske linjeskibe St. George og Defence og en lang række andre danske vrag, og har tidligere stået bag oprettelsen af Strandingsmuseet i Thyborøn.

Det nye museum fokuserer især på Jyllandsslaget, der stadig regnes som historiens største søslag. I forbindelse med museet vil der blive oprettet en mindepark for slagets knap 9.000 ofre.

Læs mere på foreningens hjemmeside: vragmus.dk

 

Læs også

Dykning og havet

Uro ramte dykkerferier

Uroen i Egypten tidligere på året ramte mange dykkerferier. Udenrigsministeriets anbefaling om at aflyse alle ‘ikke-nødvendige’ rejser gjaldt nemlig også dykkerferierne til landet, hvoraf nogle blev aflyst med meget kort varsel. Det skete selvom en […]