Hvalfangerskibe fanget i tidslomme under isen

Foto: NOAA
Foto: NOAA

To amerikanske hvalfangerskibe, der blev skruet ned af isen i 1871, er blevet fundet ud for Alaska. Det oplyser amerikanske medier.

Vragene er i særdeles god tilstand – blandt andet fordi, at de ligger i meget koldt vand, der det meste af året er dækket af is.

De to vrag var en del af en større flåde på 33 skibe, der alle gik tabt i den samme vinter. Jagten på de resterende vrag er nu gået ind – og samtidig bliver de to fundne skibe nu undersøgt nærmere. Håbet er, at de kan give os en detaljeret viden om livet ombord på hvalfangerskibene, der dengang var en del af en meget stor industri.

Foto: NOAA

Læs også

Dykning og havet

Sportsdykkeren er på vej

Sportsdykkeren 1-2018 af uddeles til alle medlemmer af Dansk Sportsdykker Forbund i dagene efter påske. Ud over nyheder og nyt grej, så kan du blandt andet læse om kvindedykkernetværket Female Divers in Denmark, om beredskabet, […]