Divers Night bremsede tilbagegangen

Billede fra Divers Night 2014 i Karrebæksminde ved Næstved.
Billede fra Divers Night 2014 i Karrebæksminde ved Næstved.

1.145 dykkere på verdensplan deltog i årets udgave af Divers Night. Her hopper dykkere i 23 lande i baljen samtidig, for at markere sammenhørigheden mellem dykkere med et natdyk og ved efterfølgende at spise kage.

Divers Night startede oprindeligt som et norsk initiativ, men spredte sig hurtigt ud over det meste af kloden.

Arrangementet toppede i 2009, hvor 1.749 dykkere i 20 lande deltog i arrangementet. Siden har arrangementet dog været i støt tilbagegang  i 2017 lykkedes det for at standse tilbagegangen med 1.145 deltagende dykkere i 23 lande.

Det er fem dykkere flere end i 2016, viser tal fra arrangørernes hjemmeside.

I Danmark var der tilmeldt dyk på 24 forskellige steder. Absolut flest var med i Ammoniakhavnen i Fredericia, hvor hele 95 dykkere deltog. Dermed var dykkerstedet det næststørste tilmeldte arrangement i verden.

Læs også

Dykning og havet

Stor guldskat fundet i vrag

Skattejægerne fra Odyssey Marine Exploration har endnu engang fundet en stor guldskat i et historisk vrag. Det oplyser Jyllands-Posten. Fundet er gjort i vraget af SS Central America, der gik ned i en orkan langs […]