Samlede skrald ind til Verdenshavenes Dag

Hundredevis af dykkere hoppede fredag i baljen for at indsamle skrald til Verdenshavenes Dag, en dag, som af FN var udpeget til en dag, hvor vi i særlig grad sætter fokus på plastik i havene.

Plastikforurening er et stigende problem i havene, hvor det skaber store problemer for havlivet. Både i de former, som den er støbt i, og igen når det nedbrydes som mikroplastik, der akkumuleres gennem fødekæderne.

Også i Danmark var der dykkere i vandet på Verdenshavenes Dag.

Blandt andet dykkercenteret Kingfish i København markerede dagen med et dyk skralde-indsamlingsdyk, hvor overskuddet går til et skildpadeprojekt i Kenya.

Forskning har de seneste år vist store problemer med plastik både i verdenshavene og lokalt i Danmark. En undersøgelse foretaget af DTU Aqua har således fundet plast i maverne på mellem 11 og 39 % af torsk, sild og hvilling fra Nordsøen, Østersøen og Storebælt.

Læs også

Dykning og havet

Stor guldskat fundet i vrag

Skattejægerne fra Odyssey Marine Exploration har endnu engang fundet en stor guldskat i et historisk vrag. Det oplyser Jyllands-Posten. Fundet er gjort i vraget af SS Central America, der gik ned i en orkan langs […]