Skør ide: Slå telt op under havet

Sådan ser habitatet under havet ud. Foto: Ocean Opportunity Inc.
Sådan ser habitatet under havet ud. Foto: Ocean Opportunity Inc.

Er du træt af skrigende børn på hoppepuder lidt for meget larm på campingpladsen, så er det amerikanske firma Ocean Opportunity Inc. nu klar med deres helt eget bud på campingferien: Et telt under havet.

Der er tale om en fleksibel dykkerklokke i blød plastik, der kan flyttes rundt efter behov – med et teknisk system der renser luften, lidt ligesom i en rebreather. Teltet er forankret til et betonanker på havbunden.

Systemet kalder Ocean Space Habitat, og er et patenteret system, der kan klare op til to dykkere på samme tid med plads til at stuve udstyr af vejen. Det er tænkt som en mulighed for at justere udstyr i dybden og måske tage sig en lur under et dekostop.

Man kan få specialdesignede bænke og køjer til klokken, men med en standard-konfiguration med understøttelse af maksimalt seks timers dykning er der nok mest tænkt på dykkere med helt særlige behov. Selv peger udviklerne på deres hjemmeside på tekniske dykkere, der vil kunne spare på gassen i deres udstyr under dekostop, men oplyser, at systemet også kan konfigureres, så det kan bruges som et egentligt undervandshabitat.

Læs også

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Dykning og havet

Dansk undervandsrobot i stor konkurrence

Den danske undervandsrobot The Little Mermaid er som de første danskere nogensinde blevet udvalgt til at deltage i en international universitetskonkurrence for undervandsrobotteknologi, der afvikles i Canada. Bag robotten står to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, […]

Dykning og havet

Prins overtager sportsdykkerforbund

Det er ikke kun den danske tronfølger, der har kastet sin kærlighed på dykkersporten. Den britiske tronfølger Prins William har nemlig overtaget posten som præsident for det britiske sportsdykkerforbund, British Sub-Aqua Club (BSAC). Det oplyser […]